Φωτογραφίστε το: οι φωτογραφίες είναι παντοτινές…

Sharing Your Birth Announcement During COVID-19 – Life Among Women

Όσο βαρετό κι αν φαίνεται σε ορισμένους, οι φωτογραφίες μένουν για πάντα και, όταν κοιτάς παλιές φωτογραφίες, μαζί με αυτές σου έρχονται στο μυαλό πολλές πολλές αναμνήσεις. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να απαθανατίζετε τα παιδιά σας. Θα σας ευγνωμονούν αργότερα…

Πολλά παιδιά δεν συμπαθούν τη φωτογράφιση, άλλα βλέπουν το φακό και εξιτάρονται, το θέμα είναι οι γονείς, που τα απαθανατίζουν, να κάνουν το «σωστό».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

Σιγουρευτείτε ότι η κοιλιά του είναι γεμάτη, χεράκια και στοματάκι καθαρά. Εάν θέλετε να φωτογραφίσετε το μωρό σας, προτιμήστε την ώρα μετά το μπάνιο και αφού του έχετε αλλάξει πάνα. Αισθάνεται άνετα και απολαμβάνει τη φροντίδα, που του έχετε δείξει.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μην χρησιμοποιήσετε κάτι μόνο για τη φωτογράφιση. Επιλέξτε την αγαπημένη του κουβερτούλα ή κούκλα, βάλτε το επάνω στο κρεβάτι σας, ανάμεσα σε πολύχρωμα μαξιλάρια, φορέστε του ένα ρούχα σε χρώματα, που το φωτίζουν.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ

Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μιλάτε του ήρεμα και χαλαρά, ώστε να ανταποκρίνεται στις οδηγίες, που του δίνετε. Εάν το παιδί δείξει δυσφορία, αφήστε την κάμερα στην άκρη και γίνετε πάλι γονιός για λίγο.

 ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΩΡΟ

Τα παιδιά θέλουν άπλα. Μην τα πλησιάζετε τόσο κοντά, που να τα κάνετε να απομακρύνονται. Καθίστε σε απόσταση και χρησιμοποιείστε το zoom της μηχανής σας. Εάν είναι μωρό, βάλτε το στη μέση του κρεβατιού.

ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Μ’ένα παιχνίδι ή μ’έναν ήχο «υποχρεώστε» το να γυρίσει προς το μέρος, που θέλετε. Πάρτε κάτι αγαπημένο στα χέρια σας και απλώστε το με το ένα χέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ

Παροτρύνετέ το να είναι στην ηλικία του. Μην του ζητάτε να κάνει κάτι «μεγαλίστικο» ή κάτι μακριά από τον χαρακτήρα του. Αν παίζει με έναν φίλο του, μην τους χαλάσετε το παιχνίδι, αλλά απαθανατίστε τα μαζί.

 ΓΚΡΙΜΑΤΣΕΣ

Κάνετέ του γκριμάτσες και ζητήστε να τις επαναλάβει. Τα παιδιά έχουν απίστευτες φατσούλες και οι γκριμάτσες τους είναι πολύ αστείες!

 

Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες και επιλέξτε εκείνες, που θεωρείτε καλύτερες. Αυτές οι συμβουλές δεν αφορούν στους γονείς, που απαθανατίζουν κάθε στιγμή του παιδιού τους, αλλά σε όσους θέλουν να φτιάξουν ένα «επαγγελματικό» άλμπουμ για το μέλλον.